• Proeflokaal de Boom | Vriendenbock 2016, Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

    De medewerkers van proeflokaal de Boom

  • Tapperij de Koning Eten&Drinken | Vriendenbock 2016, Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

    De Koning Eten&Drinken proost op de tweede editie van Vriendenbock

  • Italiaans Specialiteitenrestaurant VITO | Vriendenbock 2016, Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

    Het team van Italiaans specialiteiten restaurant VITO


Vriendenbock deelnemers, zesde editie 2021

Aan Vriendenbock nemen enthousiaste Alkmaarse horeca-ondernemers deel. De deelnemers serveren tijdens deze vijfde editie wederom meer dan 45 verschillende bockbieren van de tap! Daarnaast verzorgen twee Alkmaarse restaurateurs diverse hapjes en gerechten die zijn bereid met bockbier. Een waar feest!
 

Proeflokaal De Boom

Op het hoekje van de Houttil en gelegen aan het water, is het oergezellige, karakteristieke bourgondische café gevestigd. In het pand van voormalig bierbrouwerij De Boom zijn wij nu gevestigd. Een extra meerwaarde voor de echte bier liefhebbers is dat het Nationaal biermuseum in de voormalige brouwerij boven ons proeflokaal gevestigd is. Hier kun je alles over de geschiedenis van het bier en het oude brouwproces leren. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen, voordat je de warmte en gezelligheid van ons proeflokaal opzoekt. Met negen speciaalbieren op tap en meer dan 30 bieren op fles, valt ons assortiment gerust ruim te noemen. (website Proeflokaal de Boom)

The Scrapyard

Bier-connaisseur en bier-entrepeneur Rick neemt wederom deel aan Vriendenbock. Ditmaal onder de vlag van The Scrapyard, maar Rick is bij de eerdere edities van Vriendenbock betrokken geweest als bier-regisseur. Daarnaast is The Scrapyard ook terug te vinden is in een 'eigen' kapel tijdens Vriendenbock, met een aantal verrassende bockbieren! (website The Scrapyard)

Kleine Brouwerij

Letterlijk gelegen aan de voet van de Grote Sint Laurenskerk en nieuw op Vriendenbock is Kleine Brouwerij. Niet alleen een ruim assortiment aan bieren, maar ook eigen gebrouwen bieren stromen hier uit de tap! (website Kleine Brouwerij)

Grand Café De Kleine Waarheid

Dit kleine zusje van het bekende café 't Hartje, is inmiddels opgegroeid tot een trotse, zelfstandige jongdame. De Kleine Waarheid timmert al enige jaren zeer succesvol aan de weg. Dit jaar voor het eerst op Vriendenbock! (website Grand Café de Kleine Waarheid)

Proeflokaal de Kleine Deugniet

Sinds de zomer van 2017 is het Belgisch Bierencafé De Kleine Deugniet niet langer gevestigd naast de Grote Sint Laurenskerk, maar aan de Gedempte Nieuwesloot. In de 'nieuwe' Deugniet is meer ruimte voor speciaalbieren en meer ruimte de liefhebbers van speciaalbieren. voor Met een sterke voorkeur voor het Belgisch gerstenat en een ruime keuze aan zowel bieren van de tap, als bieren op fles, wordt menig uur uitermate gezellig gemaakt. Ook nieuwsgierig naar De Kleine Deugniet? (website Proeflokaal de Kleine Deugniet)

De Koning

Aan één van Alkmaars meest markante grachten én aan de Platte Stenenbrug, is De Koning gevestigd. Een gezellig café, met een groot - op het westen gericht - terras, waar naast een goed glas bier ook heerlijk wordt gekookt. Heerlijke vlees- en visgerechten bereid in de op hout gestookte oven met daarnaast een koud glas bier, genoeg redenen om ook jezelf eens Koning te voelen toch? (website De Koning)

Granada Food and Wine

Vanaf het terras van Granada kijk je uit op de noordkant van de Grote Sint Laurenskerk. Een impossant uitzicht! Maar zowel op het terras als binnen wordt je onthaald in een sfeervolle ambiance, waar heerlijke gerechten op tafel worden getoverd. Daarnaast heeft Granada een breed assortiment bieren op tap en op fles. (website Granda Food and Wine)

Café Bruintje

Al sinds jaar en dag is Café Bruintje gevestigd aan het Ritsevoort. Deze gemoedelijke uitspanning kent een trouwe klantenkring die alsmaar groter wordt. (website Café Bruintje)

Italiaans Restaurant Vito

Aan de gezellige binnenhaven van de Turfmarkt, met een fraai uitzicht op zowel het Noord-Hollands Kanaal als de gezellige binnenstad van Alkmaar, treffen we Italiaans Restaurant Vito aan. Vito is een graag geziene gast op culinaire feestjes. Ook op Vriendenbock zal Vito haar liefde voor culinaire verrassingen waarmaken! (website Italiaans Restaurant Vito)