• Proeflokaal de Boom | Vriendenbock 2016, Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

    De medewerkers van proeflokaal de Boom

  • Tapperij de Koning Eten&Drinken | Vriendenbock 2016, Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

    De Koning Eten&Drinken proost op de tweede editie van Vriendenbock

  • Italiaans Specialiteitenrestaurant VITO | Vriendenbock 2016, Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

    Het team van Italiaans specialiteiten restaurant VITO


Vriendenbock deelnemers, zesde editie 2021

Aan Vriendenbock nemen enthousiaste Alkmaarse horeca-ondernemers deel. De deelnemers serveren tijdens deze vijfde editie wederom meer dan 45 verschillende bockbieren van de tap! Daarnaast verzorgen twee Alkmaarse restaurateurs diverse hapjes en gerechten die zijn bereid met bockbier. Een waar feest!
 

Proeflokaal De Boom

Op het hoekje van de Houttil en gelegen aan het water, is het oergezellige, karakteristieke bourgondische café gevestigd. In het pand van voormalig bierbrouwerij De Boom zijn wij nu gevestigd. Een extra meerwaarde voor de echte bier liefhebbers is dat het Nationaal biermuseum in de voormalige brouwerij boven ons proeflokaal gevestigd is. Hier kun je alles over de geschiedenis van het bier en het oude brouwproces leren. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen, voordat je de warmte en gezelligheid van ons proeflokaal opzoekt. Met negen speciaalbieren op tap en meer dan 30 bieren op fles, valt ons assortiment gerust ruim te noemen. (website Proeflokaal de Boom)

Rick's Bier Boutique

Bier-connaisseur en bier-entrepeneur Rick's Bier Boutique neemt wederom deel aan Vriendenbock. De Bier Boutique is bij de eerdere edities van Vriendenbock betrokken geweest als bier-regisseur; een rol die de Bier Boutique ditmaal opnieuw op zich neemt. Daarnaast is de Bier Boutique ook terug te vinden is in een 'eigen' kapel tijdens Vriendenbock, met een aantal verrassende bockbieren!

Eetcafé Pluim

Aan het Ritsevoort, op een steenworp afstand van de Grote Sint Laurenskerk is Eetcafé Pluim; gevestigd. Een restaurant en bar, waar meerdere bieren op tap te verkrijgen zijn. (website Eetcafé Pluim)

Café Jong Belegen

Direct achter de Waagtoren op het gezelligste hoekje van Alkmaar. Een heerlijk hoekje, want er is altijd reuring en gezelligheid! Kaas en gezelligheid slaan de klok. Alkmaar en kaas zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. Zeker in de zomermaanden is het kaas wat de klok slaat. Jong Belegen is een café waar kaas een heel prominente rol speelt. Naast een heerlijke Hertog Jan bier of één van onze andere speciaalbieren, kun je bij Jong Belegen ook terecht voor een lunch of borrelhapje (website Café Jong Belegen)

Proeflokaal de Kleine Deugniet

Sinds de zomer van 2017 is het Belgisch Bierencafé De Kleine Deugniet niet langer gevestigd naast de Grote Sint Laurenskerk, maar aan de Gedempte Nieuwesloot. In de 'nieuwe' Deugniet is meer ruimte voor speciaalbieren en meer ruimte de liefhebbers van speciaalbieren. voor Met een sterke voorkeur voor het Belgisch gerstenat en een ruime keuze aan zowel bieren van de tap, als bieren op fles, wordt menig uur uitermate gezellig gemaakt. Ook nieuwsgierig naar De Kleine Deugniet? (website Proeflokaal de Kleine Deugniet)

De Koning

Aan één van Alkmaars meest markante grachten én aan de Platte Stenenbrug, is De Koning gevestigd. Een gezellig café, met een groot - op het westen gericht - terras, waar naast een goed glas bier ook heerlijk wordt gekookt. Heerlijke vlees- en visgerechten bereid in de op hout gestookte oven met daarnaast een koud glas bier, genoeg redenen om ook jezelf eens Koning te voelen toch? (website De Koning)

Granada Grandcafé & Restaurant

Vanaf het terras van Granada kijk je uit op de noordkant van de Grote Sint Laurenskerk. Een impossant uitzicht! Maar zowel op het terras als binnen wordt je onthaald in een sfeervolle ambiance, waar heerlijke gerechten op tafel worden getoverd. Daarnaast heeft Granada een breed assortiment bieren op tap en op fles. (Facebook Granda Grandcafé & Restaurant)

Café Bruintje

Al sinds jaar en dag is Café Bruintje gevestigd aan het Ritsevoort. Deze gemoedelijke uitspanning kent een trouwe klantenkring die alsmaar groter wordt. Nieuw op Vriendenbock 2018!

Italiaans Restaurant Vito

Aan de gezellige binnenhaven van de Turfmarkt, met een fraai uitzicht op zowel het Noord-Hollands Kanaal als de gezellige binnenstad van Alkmaar, treffen we Italiaans Restaurant Vito aan. Vito is een graag geziene gast op culinaire feestjes. Ook op Vriendenbock zal Vito haar liefde voor culinaire verrassingen waarmaken! (website Italiaans Restaurant Vito)