Bockbieren op Vriendenbock, tweede editie 2016

Onderstaand een overzicht van de bockbieren of bokbieren die werden getapt tijdens Vriendenbock 2016.

Sancti Adalberti Bock

 

Bronckhorster Ijsselbock

 

Gijle Bok 2015

Een heerlijk Belgisch Bockbiertje, met een grote schare fans en liefhebbers. Of dat nu alleen door de naam komt..... De brouwers van Brouwerij Broeder Jacob slagen er ieder jaar weer in, om een heerlijk bockbier te brouwen.

Gijle Bock is een traditioneel en op ambachtelijke wijze gebrouwen bockbier, met een matig alcoholpercentage van 6,5%.

Barbar bock

 

Christoffel Bock

 

Brand dubbelbock

 

Dampegheest Bock

Een stevig donker robijnrood bovengistend bier van 7%, dat is Dampegheest Bockbier. Dit bokbier heeft door toevoeging van versgebrande mout een aromatische, moutige en karamelachtige smaak.

Als de avonden langer worden en de eerste bladeren van de bomen vallen is dit heerlijk bier om van te genieten. Wat is lekkerder dan na een lange herfstwandeling je op te warmen bij openhaard of kachel onder het genot van een Dampegheest Bockbier.

Een donker aromatisch bier moet het liefst gedronken worden bij een wat hogere temperatuur van 8-10 graden. Er komen dan veel meer geur en smaakaroma's vrij.

Naeckte Bock

 

Vandestreek Blackbok

 

Lupulus Bock 2015

Vorig jaar deed Lupulus zijn intrede als primeur! Een Bock die met smaak werd geproefd. De bier connaisseurs van De Kleine Deugniet zijn er in geslaagd een jaar extra gerijpte bock naar Vriendenbock te halen. Ben jij ook zo benieuwd?

Texels Bock

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’.

Texels Bock is een ongefilterd herfstbier van hoge gisting. Het heeft een dieprode kleur en typische karamelsmaak doordat de brouwers gebruik maken van geroosterd gerstemout. De speciale hopsoorten geven een aangenaam ‘bittertje’ in de afdronk. Het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig.

Chouffe 6666

De Belgische speciaalbier-brouwer Achouffe, heeft een grote schare biervrienden voor zich gewonnen. Speciaal voor Nederland heeft Achouffe een bockbier gebrouwen, de 'Chouffe Bok 6666'.

Kenmerkend voor de Chouffe Bok 6666 is de warmkoperen kleur, een frisse en fruitige neus én een meer dan aangename en mondvullende smaak die eindigt met een puntje bitterheid.

Klein Duimpje Slobberbok

 

Weihenstephaner Korbinian 2015

Tijdens de eerste editie konden wij ook al proeven van twee smaakmakers van de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan. Ook dit jaar zijn zowel de Vitus als de Korbinian te proeven op Vriendenbock. De Korbinian, een donkere dubbelbock, met tonen van caramel, noten en chocolade. Een waar feest om dat te mogen proeven!

IJ Bio-bock

 

Sint Crispijn Bock

 

Brugse Bok

 

Hommeles Bokkenpruik

 

Budels Bok 2015

De Noord-Brabantse gemeente Cranendonck bezit een juweeltje; de Budels Bier | Budelse Brouwerij is hier namelijk gevestigd. Deze verrassend toegankelijke herfstbock wordt in het Brabantse land op traditionele wijze gebrouwen. En dat proef je!

Snab Ezelenbock

 

Bax Oma's Pruim

 

Snab Ijsbock 2014

 

Weihenstephaner Vitus

Vitus wordt volgens eeuwenoude traditie gebrouwen op de Weihenstephan heuvel. En die traditie ... dat proef je! Vitus is een pittig bockbiertje, vol van geur en smaak met een nobele en fruitige dronk. Vitus combineert ook goed met rood vlees, diverse pittige kaassoorten en bij het dessert.

Burg Bier Herfstbok

 

Heuvel Lombok Oaked

 

Pampus Rock de Bock

 

Leute Bok

In het Belgische land trof De Vrolijke Pater een vriendelijk bockbier aan .... Het in Ertvelde door Brouwerij Van Steenberge gebrouwen Leute Bokbier komt wederom naar Alkmaar!

Veluwse Schavuijt Bock

 

Brouwerij Heyloo Varnebock

 

Emelisse Herfstbock 2015

Uit hartje Zeeland ... Emelisse Herfstbock, gebrouwen met het befaamde Zeeuwse drinkwater en de beste mout en meest geurige hop. Amberrood, met een eerste zoete kennismaking, gevolgd door tonen van chocolade. Een kwaliteits bockbier dat gewoon in Alkmaar uit de tap stroomt op 4 en 5 november tijdens Vriendenbock.

Oersoep Sexy Motherbocker

 

Ankerbok 2015

 

De Koning Bock

 

Hertogh Jan Bock

In Arcen wordt met liefde Bock bier gebrouwen. In de Brouwerij van Hertog Jan komt dit duidelijk tot uiting....en dat proef je! Dit seizoensbier van hoge gisting heeft een volle en romige smaak, met accenten van karamel.

Walhalla Heimdal Imperial Rye Bock

 

Weijsbeer Bock